mandag den 20. maj 2013

Miss Dupond(t) 4. European Fusion

Hvis man som person er tålmodig og har erkendt at tiden går hurtig, så har man basis for, at være en del af en tradition. 

Dengang jeg begyndte at brygge, der havde jeg Kristian og Lasse med i mine første bryg. De lavede senere Dupond & Dupont Brewery, som ind imellem ligger lidt stille, men spytter en god øl eller to ud om året. 

Siden dengang, har vi 3 brygget en øl sammen hver sommer. Vores første var en belgisk wit. Så fulgte en virkelig lækker quadrupel og derefter en belgisk bret. 

Vores 4. øl sammen: Der skulle ske noget nyt. Vi havde med et halvt øre hørt, at Mikkel fra Mikkeller, sammen med nogle amerikanske bryggerier, havde kastet terninger og på den fikse facon fundet ud af, hvem af de 3 bryggerier, der skulle sørge for henholdsvis malt, gær og humle. 

Dengang vi startede var vi måske en smule Mikkellerstrucked. Indtil de spurgte os, om de måtte overtage administrationen af de ca.1.000 medlemmer af vores Mikkeller Fanclub på Facebook, fik lov, nedlagde gruppen uden at spørge os, startede den officielle Mikkellerside, inviterede medlemmerne fra vores gruppe og aldrig sagde tak fordi I var først. Nu er vi mere moderate. 

Sådan er der så meget (Odin og Thor, sidder og glor) og der er ikke noget nag herfra. Tværtom, så tager vi sammen til CBC og kan generelt godt lide Mikkellerbarerne, folkene bag og festivallerne. Og vi bliver heldigvis stadig inspireret. 

Også da vi skulle brygge Miss Dupond (t) 4. Vi trak lod. Lasse skulle sørge for humle. Kristian for malt og undertegnede for gær. 

Lasse trak erfaring fra et særdeles vellykket bryg de tidligere havde lavet, en art Saaz-IPA. Han sørgede for rigelig humlebid, ved at vælge Magnum som bitterhumle. Og ellers skovlfulde saazhumle. Kristian lavede en maltprofil inspireret af tysk Märtzen. Da jeg lige havde brygget Miss Burlesque, og i det hele taget kun tænkte på franske kvinder, valgte jeg en Bière de garde gær. 

Vi mødte op, spiste (drak) morgenmad og præsenterede så vores idéer for hinanden og gik i gang med at brygge. The rest is history (som man siger...). 

Her 9 måneder senere er vores baby klar. En flot lys ravfarvet øl, med kridhvidt vedvarende skum, særdeles hårfør humlebid (med Saazhumlens mintprofil) og en masse gårdsplads helt bagerst, fra den franske farmhousegær. 

Da vi før CBS sad på Café Viking og nød nogle fantastiske flaskeøl til fair priser, lod vi depechen løbe på omgang. I år står Kristian for humle, jeg for malt (jeg ved allerede hvordan jeg gør) og Lasse for gær. Så må vi se, hvad som bliver ud af det. Hvis det bare nogenlunde lever op til Dupond(t) 4, så er vi glade.

Navn: Miss Dupond(t) 4: European Fusion
Type: Fusionsøl
Alk: 7,7 %
Bryg 49
Brygget august 2012. Flasket december 2012.
Design: Klaus Bransmark
Opskrift:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Miss%20Dupond%20t%204&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Ingen kommentarer:

Send en kommentar