lørdag den 26. februar 2011

Undskyld Bryghus : Seahorse Lebensraum IPA (Bryg 27, november 2010)

2011 bliver præget af venskabsbryg. Det er helt fantastisk at brygge med gode venner og det er super hyggeligt at have gang i mange projekter. 


De to er whiskynørder der også er blevet ølnørder og efter de havde smagt flere Miss Håndbryg øl, fandt vi ud af at vi skulle lave et fælles håndbryggeri. Da både Claus og Anders er store India Pale Ale fans, var det det ikke svært at vælge startøl, - vi valgte selvfølgelig at vi skulle brygge en IPA. 

Vi skulle også have et bryghusnavn og en grafisk profil og efter en længere process, hvor der både var plads til fantasi og tilfældigheder, faldt valget på Undskyld! Bryghus? Det giver ingen mening, og det er mening nok for os. 

Brygningen gik som fint nok, selv om jeg blev nødt til at løbe et hurtigt ærinde på et vigtigt tidspunkt under brygningen. 
Øllet er blevet lidt et hybrid bryg. Vi har brugt amerikanske humler (Challenger, Amarillo, Centenial, Cascade, Nugget og Willamette). Vi kunne ikke skaffe amerikansk gær, så valgte den engelske 1187 Ringwood Ale) http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=9. Ringwood Ale har tilføjet en kompleksitet som man ikke normalt finder (og heller ikke skal finde) fra gæren i en IPA. Her er det dog blevet meget interessant. Det har tilføjet en dybde og måske en smule spor af brettanomyces i en øl der ellers mangler en smule malffylde. 

Kristian Løwenstein fra Dupond & Dupont Brewery http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=34818223111 , en mand med gode og testede smagsløg, var så venlig at skrive om Undskyld! Bryghus? Lebensraum IPA: 

" Amerikansk IPA. Skør etikette med søhest og fisk. Minder mig om Bennys badekar. Dejligt originalt. Lækker duft af humle og malt møder en ved første opskænkning. Lugter af en gavmild omgang tørhumling. Dejligt. Flot højt og stabilt skum. Helt perfekt. Indbydende lys, brunlig farve, nærmest helt rav-agtig. Klæder det høje glas perfekt. God fylde ved første mundfuld og dejlig maltet eftersmag, med et hint af karamel. Kunne måske godt have fået endnu mere maltfylde, men passende til den amerikanske stil. Lækker duft af Cascade og smag af amerikansk humle, måske amarillo. Meget tilpas hele vejen rundt. Et stort 4,5 ud af 6. Er vist bryghusets første bryg, men glæder mig allerede til den næste :-)

Vi kan allerede røbe, at den næste øl fra Undskyld! Bryghus? bliver en røget stout!

1 kommentar:

  1. Sidste flaske drukket i starten af december 2011. Jeg havde lagt en stor champagneflaske til side. Den fremstod frisk, mindre humlet end før, og i god balance.

    SvarSlet