fredag den 15. juli 2011

Kamikaze Biru (1): Skorstensfejerstout. Bryg 29, januar 2011. Imperial Røgstout

 Design: Diep Nguyen
Kamikaze Biru: Smager Røggodt!

Det er ikke første gang jeg brygger med Lasse Ravn fra Dupond & Dupont Brewery. Det er snarere reglen mere end undtagelsen, at Lasse er med på de Mezas Vej, når der brygges. Derfor tænkte vi, at det var på tide at vi indledte et mere formaliseret samarbejde omkring vores brygning. Resultatet af dette blev "Kamikaze Biru" som vi valgte at kalde os. Det japanske navn er foreløbigt kun et navn, men hvem ved hvad vi finder på, for at japanisere vores håndbryg!

Det var ikke svært at vælge type for vores første bryg. Vi er begge vilde med røg, vi er begge vilde med stout. Så vi besluttede os for at lave en kompromisløs imperial røgstout! 

Ca. halvdelen af skråen er røgmalt, hvoraf en del er whisky peated malt. I alt har vi anvendt 6 forskellige malte. Vi har humlet med Simcoe og Chinook. I sekundær gæring har vi også tørhumlet med Chinook og øllet er lagret med træspåner i knap 2 måneder, inden flaskning. 

Skorstenfejerstout er en rå stout, med nordisk bitterhed og begrænset restsødme. Voldsomt og kaffebrunt skum. Masser af træ og tjære i duften. Den er stadig under udvikling, og her efter næsten 4 måneder på flaske, er den ved at være der hvor den skal.Og det er et råt, nådesløst sted. På 10,9 %.

Næste projekt for Kamikaze Biru: Landmandslambic.

Kamikaze Biru: Skorstensfejerstout: Malt (Pale Ale, Smoked, Whisky Peated, Chocolate, Carafa III, Cara Münich, maltekstrakt), havre, humle (Simcoe, Chinook), mørk kandis, muscovadosukker, gær (1272 American II). 10,9 %   


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar