tirsdag den 1. januar 2013

Godt nytår!

Foto: Christian Lausten Sørensen

Kære venner af Miss Håndbryg.

Håber alle kom godt ind i det nye år. Måske endda med lidt god champagne? Der findes jo også guld, at hente der. 

Jeg vil gerne sige tak, for al den venlige opmærksomhed, mit lille håndbryggeri har fået i 2012. Omkring 300 hits pr. måned er der på bloggen og det glæder mig meget. Tak til alle jer, der sender sms'er, mms'er, skriver på facebooksiden, eller bare fortæller, at nu har I smagt denne eller denne Miss. Der er masser af positiv respons, og det er jo dejligt og opmuntrende. 

En helt særlig varm tak til Allbeer http://allbeer.wordpress.com/ for i år, at have anmeldt 3 øl fra det lille køkken på de Mezas Vej i Aarhus. Tjek deres nytårstale http://allbeer.wordpress.com/2012/12/31/god-ny-tar-4/ hvor de vurderer den danske ølbranche, råt for usødet. Selv Mikkeller får lidt skældud. Disse mennesker har meninger!

Vi fik 3 øl gennem nåleøjet i år, og det er bare super dejligt, når man ellers ser, hvad de anmelder. Først fik Lasse og undertegnedes projekt Kamikaze Biru en god anmeldelse af vores Skorstensfejerstout http://allbeer.wordpress.com/2012/01/18/kamikaze-biru-skorstensfejer-imperial-rogstout/. Så fik et af mine andre sideprojekter også nogle pæne ord. Nemlig Undskyld! Bryghus? og vores Ant Lebensraum (brygget med Anders og Claus) http://allbeer.wordpress.com/2012/04/28/undskyld-bryghus-ant-lebensraum/ og her senest fik Miss Håndbrygs Miss Babooshka nogle fantastiske ord med på vejen http://allbeer.wordpress.com/2012/09/23/miss-handbryg-miss-babooshka-2011/

Som den opmærksomme læser vil bemærke, så har allbeers anmeldere vist en forkærlighed for håndbryggeriets stouts. 

På Miss Håndbrygs Facebookside, http://www.facebook.com/MissHandbryg, kan den interesseret se en liste over de øl, som der blev brygget i 2012. Året stod i Europas tegn og det har været spændende, at brygge så forskellige stilarter. Ikke en eneste Stout blev der brygget i 2012. Men masser af blandt andet gårdøl. 

I 2013 er der igen frit valg på alle hylder. Jeg lå på ret dårlige gæstesenge hele julen og fik derfor lavet lidt opskrifter i hovedet om natten :-) Meget kan nå at ændres, men der er lagt i kakkelovnen til: 

Miss Håndbryg
Miss Lam (Fyldig ale med karamelmalt, Nelson Sauvignon humle og koncentreret druesaft)

Miss Nurse: Et gensmag med den røgede IPA

Miss Stars & Stripes: American Pale Ale med abrikos

Og - endnu uden navn - skal der også brygges en røget blond og en røget dubbel. Og selvfølgelig endelig igen en stout af en art. 

Med M-øl og Jens Schneider skal der brygges en røget tripel (Tripel Penetration). Men Kamikaze Biru en røget Quadrupel. Med Christiansbjerg Humleri en American Pale Ale med lokalt dyrket humle. Med Aparte & Ko en Amerikansk Barley Wine og med Undskyld! Bryghus? en røget bret. 

Sidst og ikke mindst, skal der naturligvis brygges med Dupond & Dupont Brewery. Det bliver så vores Miss Dupond(t) 5 og vi må se hvad vi finder på!

Så - forhåbentlig - endnu et godt bryggeår, med nogle spændende og velsmagende øl. Det nye ved 2013, er nok, at cirka halvdelen af alle øl vil blive brygget med røgmalt. 

Tak til ovenstående konstellationer for mange hyggelige timer i køkkenet i 2012, glæder mig til at se jer i 2013. 

På et personligt plan, blev 2012 året, hvor jeg og resten af verden mistede Stinne Fink. Æret være hendes minde. 

Miss Håndbryg og undertegnede ser frem til et år 2013 med kærlighed og øl. Og kærlighed til øl. 

Klaus BransmarkIngen kommentarer:

Send en kommentar